loading
Ik ben beschikbaar voor freelance

Heya, ik benLars van Duijkeren

Waarom ik reservist word bij Defensie

In juni 2013 wist ik het. Ik zou aviation gaan studeren. Tegen alle verwachtingen in slaagde ik voor mijn HAVO met bijna alleen maar achten en negens. Overhaast moest ik een keuze maken welke opleiding ik zou gaan doen en na kort te hebben getwijfeld om me aan te melden voor de filmacademie besloot ik om vliegtuigtechniek te gaan studeren. Dit vakgebied interesseerde me altijd al en het voelde juist om hiermee verder te gaan. In het volgende jaar kwam ik elk uur van de dag in aanraking met vliegtuigen en alles wat daarmee te maken heeft. Niet alleen de commerciële tak kwam aan bod, maar ook de militaire sector werd geregeld behandeld. Langzaam aan begon ik te ontdekken dat ik een veel grotere passie voor die tweede tak heb. Ik heb deze opleiding niet afgerond en twijfelde bij het kiezen van een andere opleiding heel lang of ik niet gewoon naar de luchtmacht zou gaan. Ik wilde dit heel graag, maar heb nooit de wens gehad om op uitzending te gaan. Ik wil graag mijn vaderland beschermen en mijn steentje bijdragen aan een veilige maatschappij, maar voel dat voor mij de beste manier om dat te doen binnen de grenzen van onze mooie land is. Ik liet de luchtmacht uit mijn hoofd verdwijnen en koos voor ICT aan de HvA. Ik verwacht die opleiding dit jaar af te ronden en heb ook al meerdere jaren werkervaring binnen web development. Ik vind dit een prachtig vakgebied en ga dan ook elke dag met plezier naar mijn werk, maar de wens om iets voor defensie te doen is nooit volledig verdwenen. Enige tijd terug kwam het idee in mij op om als reservist aan de slag te gaan bij de landmacht. Dit houdt in dat je wordt opgeleid als militair en jouw taken naast een ‘gewone’ baan uitvoert. Bijvoorbeeld in de weekenden en avonden. Uitzending is niet verplicht, voornamelijk omdat reservisten vooral worden ingezet bij nationale rampen. Daarvoor moeten ze in de buurt van het vaderland blijven. Ik ben eerder dit jaar door het keuringstraject gekomen en zal over een maand mijn trainingen beginnen. Ik kijk ernaar uit en zal hier over enige tijd een update geven over de stand van zaken. Uiteraard wel nadat ik de modder achter mijn oren vandaan heb gewassen.
  • Deel dit