loading
Ik ben beschikbaar voor freelance

Heya, ik benLars van Duijkeren

Mijn innerlijke circus artiest

Zo, dat bloggen is toch absoluut een ding. Ik heb het uiteraard voor elkaar gekregen om in een half jaar tijd exact één artikel te plaatsen. Dat verbaast me niet zozeer, aangezien ik mijn prioriteiten liever bij de sites van mijn klanten leg dan bij die van mijzelf. Echter heb ik niet maandenlang niks zitten doen. In tegendeel, ik kan nu jongleren.

Jongleren? Ja precies, en dat is niet het enige wonderlijke trucje dat ik mijzelf aan heb geleerd. Ik ben geïnspireerd geraakt door de Youtuber Mike Boyd die zichzelf Average Mike noemt, met de ideologie dat iedereen, met of zonder talent, alles kan leren. Mike bewijst dit keer op keer door enkel met wat discipline en enthousiasme zichzelf een breed scala aan skills aan te leren. Dit gaat van het leren fietsen op een eenwieler tot het breken van een wijnglas met de stem.

Mijn vrienden zullen bevestigen dat ik bekend sta om mijn gekke trucs en aangeleerde ‘moves’, dus ik zie wel wat in waar Mike Boyd voor staat. Ik ben begin 2019 dan ook begonnen met mijn eigen lijst van ‘challenges’. Elke maand wil ik er een voltooien. Zo heb ik in januari geleerd om 30 seconden een basketbal op mijn vinger te spinnen. Sinds Februari kan ik een minuut lang jongleren en ik ben op dit moment bezig met het leren inhouden van mijn adem voor maar liefst 4 minuten. Ik zit nu op 3 minuten en 41 seconden en verwacht dan ook voor het einde van april (dat is nog een week) deze challenge te hebben voltooid.

Een aantal van de trucs die nog op mijn lijstje staan: geblinddoekt een rubiks kubus oplossen, een achteruitsalto vanuit stilstand, een mijl zwemmen en 10 dobbelstenen stapelen met een glas. De eigenlijke lijst is nog aanzienlijk langer.

Over een aantal maanden zal ik een update geven over hoe het ervoor staat met de skills. Lars out

  • Deel dit